Over

De gezelligste volkstuinvereniging van Schaarsbergen

Opening

Onze kleine maar fijne Volkstuinvereniging Schaarsbergen is opgericht op 22 augustus 1984, en op 1 juni 1985 werd het volkstuincomplex aan de Kemperbergerweg officieel geopend door de Arnhemse loco-burgemeester G.J. Kuiper.
Het 25-jarig jubileum hebben we op 5 juni 2010 groots gevierd in aanwezigheid van de heer Kuiper, burgemeester van Skarsterlân en de Arnhemse wethouder van Ruimte, Milieu en Grondzaken Margreet van Gastel.

Dagelijks bestuur

De vereniging pacht het volkstuincomplex van de gemeente Arnhem en is lid van de S.S.V.A., de Stichting Samenwerkende Volkstuindersverenigingen Arnhem.
Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester, ledenadministrateur en algemeen bestuurslid.

Biologisch

De ongeveer 40 leden vormen samen een gevarieerd gezelschap tuinliefhebbers die op eigen wijze vorm kunnen geven aan hun tuin. 
De een houdt van bloemkool, een ander van bloemen, en een derde van allebei!
Centraal staat bij ons het tuinieren op biologisch verantwoorde wijze, met respect voor de natuur.

We zijn ook een gezellige vereniging! Tijdens Ledendagen komen we samen, soms om te klussen, maar vooral ook om bij te kletsen onder het genot van een hapje (uit eigen tuin) en drankje. Bekijk foto’s HIER bij HISTORIE. 

Voor komend seizoen 2023 zijn alle tuinen verhuurd, maar er komt geregeld een hele of halve tuin vrij, en Volkstuinvereniging Schaarsbergen verwelkomt graag nieuwe (aspirant)-leden.
Ook zin om te gaan tuinieren? Stuur dan een email, klik HIER voor onze contactgegevens.

Klusdag 2023

“Beste pompoensoep”
Winner

“Dikste wortel”
Winner

“Langste prei”
Winner