Tuincomplex

Het kleine tuincomplex aan de Kemperbergerweg is prachtig gelegen op het glooiende Landgoed Schaarsbergen, en we genieten er van de rust en de inspiratie die de landelijke omgeving brengt.

De grote tuinquizvraag: Wie tuint op welk nummer?

Het complex is in principe alleen toegankelijk voor de leden, en er is een eigen parkeergelegenheid.

De volkstuin bestaat uit 37 percelen van 150 vierkante meter, sommige tuiniers hebben een dubbele tuin, anderen delen er een. In de nabijheid van elke tuin is een waterpunt.

Op het terrein naast een ruim terras staat het verenigingshuis De Kemp waar ook een toilet is.

Er is gemeenschappelijk groot-tuingereedschap beschikbaar, en er kan gebruik gemaakt worden van de voorziening de tuin te laten fresen, waarbij voor €20,00 per tuin de grond met een freesmachine diep wordt omgespit.

Voor de jaarlijkse Mestdag wordt er elk voorjaar een gezamenlijke bestelling koemest gedaan.

In het najaar wordt een takkenversnipperaar gehuurd om moeilijk te composteren stengels en takken te versnipperen tot mulch-materiaal om de tuingrond mee te verbeteren. 

Voor komend seizoen 2023 zijn alle tuinen verhuurd, maar er komt geregeld een hele of halve tuin vrij, en Volkstuinvereniging Schaarsbergen verwelkomt graag nieuwe (aspirant)-leden.
Ook zin om te gaan tuinieren? Stuur dan een email, klik hier voor onze contactgegevens.

2010 was een bijzonder jaar voor de vereniging: op 5 juni vierden we ons 25-jarig jubileum in aanwezigheid van de heer Kuiper, burgemeester van Skarsterlân en de Arnhemse wethouder van Ruimte, Milieu en Grondzaken Margreet van Gastel.
Bekijk HIER een verslag van deze feestelijke dag.