Gods water over Gods akker

‘Kent u die uitdrukking?’ zou Dominee Gremdaat zeggen. Ik stel me voor dat hij vervolgens uitweidt over wat voor een prachtig gezegde dat wel niet is, enthousiast zwaaiend met een glas in de hand. Hoe het betekent dat je gewoon de dingen een beetje op zijn beloop laten gaan. Het leven niet te veel naar je hand willen zetten. En hoe wij moderne mensen in deze jachtige tijden daar meer naar zouden mogen leven.

Maar als moestuinier word je toch onrustig nu Gods water al zo’n vier of vijf weken uitblijft. En het ziet er niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Je ziet de jonge aanplant wegkwijnen en de toekomstige oogst verdampen. En dan staat de vakantie ook nog eens voor de deur…Wat te doen?

Uw WoordenWieder heeft het antwoord gevonden in Tuin 2 en Tuin 4; de plant irrigator van terra cotta! Verkrijgbaar bij de Dille en Kamille. Plant irrigator in de grond, wijnfles met water erop en… panta rei!

Voor de handige doe-het-zelver, het schijnt ook te kunnen met de ‘good old’ terra cotta potten en een beetje stopverf. En dan heten ze opeens olla’s (spreek uit als oyya’s). Voor wie het weten wil: olla’s werden door de Romeinen onder andere gebruikt om voorraden op te slaan.

Heel leuk! Maar deze WoordenWieder gaat op een drafje naar de Dille en Kamille en de Gall & Gall en laat de godendranken rijkelijk vloeien.

Proost! Op onze gezonde tuin!

Instructievideo DIY Olla

Laat een reactie achter