GROENTEFANTASIE

Een ode aan de gulheid van de natuur!

Ingrediënten, naar eigen smaak en behoefte

maïs, biet, wortel, jonge andijvie en jonge knolvenkel
citroen
diksap
ahornsiroop
zout
verse tuinkruiden (bieslook, basilicum, peterselie, munt, citroenmelisse, oregano,..)
olie
komkommerkruidbloemen en goudsbloemen

Bereiding

Kook de maïskolf gaar, laat wat afkoelen en schraap de maïs eraf met een mes.
Snijd de wortel(en) in plakjes en kook ze in een ietsiepietsie vocht op klein vuur gaar.
Giet het vocht af in een kommetje. Laat de plakjes afkoelen.
Snijd de biet(en) in plakken en kook ze op klein vuur gaar in het wortelvocht.
Giet het vocht af in een glas en drink het op.
Laat de bietplakken wat afkoelen en snij ze dan in reepjes of stukjes o.i.d.
Meng in de saladeschaal citroensap, diksap, ahornsiroop, zout, verse kruiden en olie.
Schep hierdoor de klein gesneden knolvenkel en de fijngesneden andijvie.
Voeg ook de maïs, wortel en biet toe.
Garneer met de eetbare blauwe bloemen van het komkommerkruid en de eetbare oranje bloemblaadjes van de goudsbloem.

Laat een reactie achter