Ingrediënten voor 2 à 3 personen
1 rijpe komkommer
1 eetlepel (mosterd-)olie
1 theelepel fenegriekzaad
1 halve theelepel zout
1 halve theelepel kunjit (geelwortel)
1 groene chilipeper
1 halve eetlepel sesamzaad
1 citroen
Bereiding (bereidingstijd 20 à 25 minuten)
Snij de komkommer in langwerpige stukjes (ca. 5cm x 1,5cm x 0,7cm).
Wrijf de stukjes goed in met het zout en zet ze apart (ca. 10-15 minuten).
Rooster het sesamzaad en maak er poeder van (m.b.v. een vijzel).
Snij chili en citroen, meng de sesam, chili, zout, kunjit en citroen tot een pasta.
Laat de komkommer stukjes uitlekken en vermeng ze met de pasta.
Verhit de olie tot boven 100 graden en bak de fenegriekzaadjes.
Als de fenegriekzaadjes beginnen te ‘springen’ zijn ze klaar.
Giet de olie met het zaad over het gerecht en serveer met rijst of brood.