GADO GADO

Ingrediënten voor 4 personen

300 gr rijst
1 kleine bloemkool in roosjes
250 gr gebroken sperziebonen
1 spitskool, schoon en in reepjes
1 bakje taugé (125 gr)
4 hardgekookte eieren, gepeld
1 bakje kant en klare satésaus (maar zelfgemaakte saus kan natuurlijk ook)
en zoute pinda’s grofgehakt

Bereiding (bereidingstijd ca. 30 minuten)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in 3-5 minuten beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en kook de sperziebonen in hetzelfde water in 5-7 minuten beetgaar. Haal ze eruit met een schuimspaan en kook de koolreepjes in hetzelfde water in 2-3 minuten beetgaar.
Schik de gekookte groenten en de taugé op een grote schaal.
Snijd de eieren in de lengte in kwarten en leg ze erbij. Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk deze over de lauwe groenten en de eieren.
Bestrooi het geheel met de grofgehakte pinda’s en serveer de witte rijst er apart bij.

Laat een reactie achter