BOERENKOOL MET KAAS

Ingrediënten voor 4 personen

paar struiken boerenkool voor vier personen
12 aardappelen met scheutje melk voor puree vier personen
half zakje geraspte belegen kaas
bakje zachte kruidenkaas
punt brie
3 grote tomaten
klontje boter

Bereiding

Kook de aardappelen gaar en maak met een scheutje melk of wat geraspte kaas een puree. Rits de boerenkool van de steel, scheur de bladeren * en kook snel gaar (minder dan 15 minuten), giet het vocht er af en meng de zachte kruidenkaas er door heen.
Smeer de bodem van een ovenschaal in met boter en leg daarop een laagje aardappelpuree.
Leg daarop de gesneden tomaten en daarop vervolgens een laag van plakjes brie.
Daar bovenop de boerenkool met kruidenkaas en vervolgens de rest van de puree.
Als laatste bestrooien met geraspte kaas.
20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Tip

Heel handig is het de afgeritste koolbladeren eerst in te vriezen en voor de bereiding de bevroren koolbladeren plat te drukken. Zo is het gemakkelijker om ze te scheuren en te breken.

Laat een reactie achter