FRISSE ZOMERSE BIETENSALADE MET FRAMBOZEN-AZIJN

Wij hebben in onze tuin bietjes van de soort Chioggia. Ze zijn niet zo donkerrood als de gewone biet, maar rose-wit gestreept van binnen.
En lekker zoet. Maar met gewone bietjes kan dit gerecht natuurlijk ook.
Eenvoudig te maken. De hoeveelheden zijn gemakkelijk aan te passen aan de hoeveelheid salade die je wil maken.

Ingrediënten

voor de salade:
bietjes
appel
bieslook (of ui of bosui)

voor de dressing:
azijn (frambozenazijn smaakt hier goed bij)
olie
zout

Bereiding

Was de bietjes en kook ze in zijn geheel. Ze hoeven niet heel zacht te zijn, beetgaar mag ook.
De kooktijd hangt af van de grootte van de bietjes. Even prikken.
Maak een dressing van olie, frambozenazijn en wat zout en knip daar verse bieslook door (of snij een uitje fijn).
Appel(s) schillen, in kleine blokjes snijden en door de dressing roeren.
Gekookte bieten van hun velletje ontdoen, in blokjes snijden en bij de appel doen.
Even laten intrekken. Smaakt goed bij gebakken aardappels uit eigen tuin, of puree.

Laat een reactie achter