PASTA PRIMAVERA

pasta met zomerse groene groenten uit Italië

Ingrediënten voor 4 personen

120 gr tuinbonen
150 gr asperges, in kleine stukjes
350 gr verse tagliatelle
100 gr sperziebonen
120 gr doperwten
30 gr boter
1 kleine venkelknol in dunne plakjes
375 gr slagroom
geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Breng een grote hoeveelheid water met 1 theelepel zout aan de kook.
Doe de tuinbonen en de asperges erbij en laat alles 3 minuten zachtjes koken.
Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Doe de tagliatelle in de pan en voeg als de pasta zacht is, de sperziebonen en doperwten toe. Laat alles circa 4 minuten koken tot de pasta al dente is.
Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan. Fruit de venkel op matig vuur circa 5 minuten zonder dat hij bruin wordt. Doe de slagroom erbij, breng op smaak met zout en peper en laat alles zachtjes koken.
Giet de pasta, de sperziebonen en de doperwten af en doe ze over in de braadpan. Doe er 2 eetlepels parmezaanse kaas bij en voeg de tuinbonen en asperges toe. Schud alles lichtjes om.
Serveer meteen met extra parmezaanse kaas. Garneer eventueel met verse gehakte peterselie of ringetjes lente-ui. Groener kan toch niet?
Ook heerlijk te combineren met andere groenten als broccoli, courgettes of pomodori (voor een andere kleur).
Vergeet niet een heerlijke droge witte italiaanse wijn.

Laat een reactie achter