SCHOTEL MET PREI EN KOMKOMMER

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr prei
30 gr boter
halve middelgrote komkommer, geschild
zout en versgemalen peper
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel slagroom
1 eetlepel gehakte verse peterselie

Bereiding

Het samenspel van smaken, kleuren en structuren is prachtig in dit recept.
Was de prei grondig. Snij elke prei in de lengte doormidden en daarna overdwars in drieën. Snijd ze tenslotte in de lengte in reepjes.
Verhit de boter in een grote koekenpan op een matig vuur. Doe er de reepjes prei in en fruit ze zacht tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
Regelmatig omscheppen. Zet ze dan even weg.
Halveer de komkommer in de lengte en schep er met behulp van een lepel het zaad uit. Snijd de komkommer overdwars in plakjes. Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de plakjes komkommer in ca. 30 seconden. Afgieten en droogdeppen.
Schep de plakjes komkommer om met de reepjes prei in de koekenpan en zet de pan op een matig vuur.
Bestrooi alles naar smaak met zout en versgemalen peper en schep er de slagroom door. Schud de pan af en toe tot de room verdampt is.
Sprenkel er citroensap over en schep de peterselie er door. Proef, en zonodig nog verder op smaak brengen met zout en peper.

Laat een reactie achter