Ledendag 2014

Op de Ledendagen van VTV Schaarsbergen wordt indien nodig eerst geklust, met daarna een gezellig Eetfestijn.Het klussen is in 2014 weer zo goed verlopen dat er dit keer niets te klussen viel! Dus: direct door naar het Eetfestijn! Het was een gezellig samenzijn. Met heerlijke warme gerechten uit de Buitenkeuken van Ton, en de meegebrachte …

De grote Bui

Uitzicht vanuit De Kemp tijdens het schuilen voor de Grote Bui op woensdagmiddag 30 april 2014. Het regende, hagelde en onweerde urenlang met grote wateroverlast in (delen van) Arnhem tot gevolg.

Open Dag 2012

Terugkijkend op de Open Dag:Het werd een aangename zondag. Het weer was goed. De voorbereiding bleek een succes.In de ochtend werd koffie en thee geschonken en op zelfgemaakte koek en meegenomen gebak getrakteerd. Voorzitter Nico de Jong heette iedereen welkom op deze Open Dag 2012.Het volkstuincomplex ligt er prachtig bij, alle grote onderhoudsklussen zijn geklaard, …

Mestdag 2012

De jaarlijkse Mestdag was wegens onvoorziene technische storingen bij de leverancier een week verzet naar 24 maart.Een stralende zaterdag met recordtemperaturen voor de tijd van het jaar! De Mestdag is inmiddels een ware traditie op Volkstuin Schaarsbergen en is dit jaar bijzonder goed in beeld gebracht door de tuinleden Dirk van tuin 4 en Ron …

POMPOENJAM

Dit recept voor het maken van pompoenjam is geschikt voor meerdere potjes. Ingrediënten 350 gram gepureerde pompoengeraspte schil van 1 citroensap van 1 citroen6 eetlepels gembersiroop1 theelepel tijmblaadjes200 gram gele basterdsuiker Extra benodigdheden potjespan met dikke bodem Bereiding Vruchtvlees van een pompoen al roerend verwarmen totdat 1/3 is verdampt.Voeg de andere ingrediënten toe. Verwarm al …

SNOEPJES UIT EIGEN TUIN

Ingrediënten bessen/frambozen/bramen/aardbeien uit eigen tuin2,5 dl slagroom250 gram witte chocola, in kleine stukjes(geschaafde amandelen, suiker, bakboter) Bereiding Verwarm de slagroom en voeg de chocola in stukjes toe. Roer tot de chocola is gesmolten.Verdeel dit mengsel over 4 wijnglazen en laat opstijven in de koelkast.Verdeel de bessen/frambozen/bramen/aardbeien voor het serveren op het chocolade mengsel en bestrooi …