THAISE POMPOENSOEP

Ingrediënten

1 ui
geraspte verse gember (hoeveelheid naar smaak, mag je ook weglaten)
1 eetlepel thaise rode currypasta (de sterkte van een currypasta varieert per merk, proef en voeg naar smaak extra currypasta toe)
1 geschilde pompoen in stukken
halve liter groenten- of kippenbouillon
blik kokosmelk (400 ml)

Bereiding

Roerbak de ui in een pan en voeg de gember en currypasta toe. 1 tot 2 minuten roerbakken tot de heerlijke geuren vrijkomen. Voeg de stukken pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken tot de pompoen zacht is. Even laten afkoelen en pureren tot een gladde soep. Kokosmelk toevoegen en op smaak maken met zout en peper. Warm nog even door. Voor de liefhebbers; garneer de soep met verse korianderblaadjes. 

Laat een reactie achter